هواپرستی و تعصبات ابن الجوزی (عالم بزرگ اهل سنت) و برخورد سلیقه ای در توثیق و تضعیف روات احادیث به تصریح ابن عبد الهادی حنبلی (عالم اهل سنت) [1]
هواپرستی و تعصبات ابن الجوزی (عالم بزرگ اهل سنت) و برخورد سلیقه ای در توثیق و تضعیف روات احادیث به تصریح ابن عبد الهادی حنبلی (عالم اهل سنت) [1]
بارها دیده ایم که مخالفین شیعه به چیزی که آن را «علم الحدیث» می نامند افتخار کرده و معتقدند از طریق آن می توانند احادیث را پالایش کرده و صحیح و سقیم را از یکدیگر تشخیص دهند !
این ادعا در شرایطی صورت می پذیرد که اگر ما به راستی آزمایی آن بپردازیم، خواهیم دید که بسیاری از علمای مخالفین آلوده به هواپرستی و نظر دادن های سلیقه ای و برخاسته از تعصبات شخصی بوده اند و از این رو نمی توان اساسا به اقوال رجالی آن ها اعتماد کرد.
این مساله فقط ادعای ما نیست و این خود علمای مخالفین هستند که به این موضوع اعتراف کرده اند.
ابن عبد الهادی حنبلی - عالم اهل سنت - می نویسد :
وقد ضعف الحافظ أبو الفرج - رحمه الله - جماعةً فی موضع لمَّا کان الحدیث یخالف مذهبه، ثمَّ احتجَّ بهم فی موضع آخر لمَّا کان یوافق مذهبه!
الحنبلی، شمس الدین محمد بن أحمد بن عبد الهادی (متوفاى744هـ)، تنقیح التحقیق فی أحادیث التعلیق ، ص 5، تحقیق: سامی بن محمد بن جاد الله وعبد العزیز بن ناصر الخبانی، دار النشر: أضواء السلف - الریاض، الطبعة: الأولى، 1428 هـ - 2007 م.
و حافظ ابو الفرج گروهی را زمانی که حدیث مخالف مذهبش بوده در جایی تضعیف کرده و سپس در جایی دیگر زمانی که حدیث موافق مذهبش بوده است به حدیث آن ها استناد کرده است!
به راستی آیا جایی برای اعتماد به اقوال رجالی و تصحیح و تضعیفات و توثیقات و تضعیفات چنین افرادی باقی می ماند ؟!
جالب است که ابن الجوزی خودش از این رفتار متعصبانه و هواپرستانه ی برخی از علمای اهل سنت انتقاد کرده است !
مطلب مرتبط :
ابن الجوزی (عالم بزرگ اهل سنت) و اعتراف به تعصب و هواپرستی و بی انصافی برخی از علمای بزرگ اهل سنت در تصحیح و تضعیف احادیث