حقانیت شیعه و رد شبهات

نقد وهابیت و اهل سنت | نقد آیین زرتشتی و باستان گرایان | نقد مسیحیت | وبلاگ شخصی فرشید شرفی

حقانیت شیعه و رد شبهات

نقد وهابیت و اهل سنت | نقد آیین زرتشتی و باستان گرایان | نقد مسیحیت | وبلاگ شخصی فرشید شرفی

حقانیت شیعه و رد شبهات

فرشید شرفی | پژوهشگر قرآن، حدیث، کلام و ادیان و مذاهب

* به علت کمبود وقت از ترجمه ی متون درخواستی جدا معذوریم

* شبهات و سوالات علمی خود را در قسمت نظرات ارسال کنید تا در صف سوالات قرار گرفته و به آن پاسخ داده شود (به سؤالات تکراری به هیچ وجه پاسخ داده نمی شود)

* برای دسترسی آسان به موضوعات مورد نظرتان، از قسمت " طبقه بندی موضوعی " استفاده کنید

* در صورت خرابی و یا لود نشدن تصاویر و مطالب به ما اطلاع دهید

* نقل و درج مطالب موجود در وبلاگ به نام شخص یا مؤسسه ای خاص در هر تارنمای اینترنتی و غیر از آن شرعا حرام می باشد (نقل همراه با ذکر منبع یا بدون اشاره به شخص و مؤسسه ای خاص جایز می باشد)

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات

ابو الیمن علیمی حنبلی (از علمای اهل سنت) و جواز توسل به اهل قبور و حاجت گرفتن با زیارت قبور




یکی از وجوه تمایز وهابیت ضاله و مسلمانان ، نفی جواز توسل و استغاثه به انبیاء و اوصیاء و اولیاء پس از وفاتشان می باشد و ابن تیمیة – لعنة الله علیه – اولین کسی است که حرمت آن را به شکل گسترده و جدی اظهار کرد و پس از او نیز عده ای متعصب و معاند کلامش را پی گرفتند.


تا کنون اقوال مختلفی در باب جواز توسل و استغاثه از قول علمای مخالفین شیعه برای شما قرار داده ایم و در این مطلب نیز به سخنان ابو الیمن علیمی حنبلی اشاره می کنیم.


این عالم اهل سنت می نویسد :

عَن کَعْب الْأَحْبَار رَضِی الله عَنهُ إِنَّه قَالَ أَکْثرُوا من الزِّیَارَة إِلَیّ قبر رَسُول الله صل الله عَلَیْهِ وَسلم وأظهروا الصَّلَاة عیه وعَلى صَاحِبیهِ أبی بکر وَعمر رضوَان الله عَلَیْهِمَا قبل أَن تمَتَّعُوا ذَلِک ویحال بَیْنکُم وَبَین ذَلِک بالفتن وَفَسَاد السبل فَمن منع ذَلِک أَو حیل بَینه وَبَین الزِّیَارَة إِلَى قبر رَسُول الله صل الله عَلَیْهِ وَسلم فلیجعل رحلته وأتیانه إِلَى قبر إِبْرَاهِیم الْخَلِیل عَلَیْهِ الصَّلَاة وَالسَّلَام ولیظهر الصَّلَاة عَلَیْهِ ولیکثر من الدُّعَاء عِنْده فَإِن الدُّعَاء عِنْد قبر سیدنَا إِبْرَاهِیم الْخَلِیل مستجاب وَلم یتوسل بِهِ أحد إِلَّا الله فِی شَیْء إِلَّا أَجَابَهُ وَلم یبرح من مَکَانَهُ حَتَّى یرى الْإِجَابَة فِی ذَلِک عَاجلا أَو آجلاً (قلت) وَهَذَا مِمَّا لَا شلک فِیهِ فَإِنِّی جربته فِی أَمر وَقع لی من أُمُور الدُّنْیَا فَکنت أتوقع الْهَلَاک مِنْهُ فتوجهت من بَیت الْمُقَدّس إِلَى بلد سیدنَا الْخَلِیل عَلَیْهِ السَّلَام فِی ضَرُورَة اقْتَضَت سَفَرِی فَلَمَّا أَن دخلت مَسْجده وَدخلت إِلَى الضریح الْمَشْهُور بِأَنَّهُ قبر إِبْرَاهِیم الْخَلِیل عَلَیْهِ السَّلَام تعلّقت بأستاره ودعوت الله تَعَالَى فِیمَا کنت أرجوه فَمَا کَانَ بأسرع من أَن فرج الله عنی کربتی ولطف بِی وأزال عنی کلما أزعجنی فَللَّه الْحَمد سُبْحَانَهُ.

الأنس الجلیل بتاریخ القدس والخلیل،ج1،ص139و140 ط مکتبة دندیس

از کعب الاحبار نقل است که گفته است زیاد قبر پیامبر (ص) را زیارت کنید و صلوات فرستادن بر او و دو دوستش ابوبکر و عمر را ظاهر سازید قبل از آن که از آن منع شوید و بین آن و شما فتنه ها و فساد حائل گردد.پس هرکس از آن منع شد یا بین او و زیارت قبر پیامبر حائلی قرار گرفت پس باید به سوی قبر ابراهیم خلیل علیه الصلاة والسلام برود و بر او صلوات بفرستد و در نزد او زیاد دعا کند که دعا در نزد قبر سیدنا ابراهیم خلیل مستجاب است و کسی به او توسل نکرده مگر آن که خداوند پاسخ او را داده و آن شخص آن جا را ترک نکرده تا این که دیر یا زود جواب گرفته است. من (ابو الیمن العلیمی) می گویم : این مساله ای است که شکی در آن نیست و من آن را در امری از امور دنیا که توقع داشتم از آن هلاک گردم تجربه کردم.پس در ضرورتی که اقتضای سفرم را داشت از بیت المقدس به سرزمین سیدنا ابراهیم خلیل علیه السلام شتافتم و هنگامی که وارد مسجدش و ضریح مشهورش شدم که قبر ابراهیم خلیل در آن است و به پوشش و پرده هایش آویزان شدم و خدا را در آن چه که به آن امید داشتم خواندم و به سرعت خداوند اندوه و غمم را برطرف ساخت و به من لطف کرد و همه ی آن چه را که ناراحتم ساخته بود از من برطرف کرد فلله الحمد سبحانه.

ملاحظه می کنید که ابو الیمن علیمی حنبلی ، علاوه بر تصریح بر جواز توسل به اموات و حاجت گرفتن با زیارت قبر آنان، خود را از کسانی می داند که اینگونه شفا گرفته اند.


وی در ادامه سفر به قصد زیارت قبور را جائز دانسته و حتی مستحبات آن را نیز بیان می کند !(بر خلاف وهابیون که چنین کاری را شرک می دانند)

یسْتَحبّ لمن قصد زِیَارَة إِبْرَاهِیم الْخَلِیل عَلَیْهِ الصَّلَاة وَالسَّلَام أَن یقطع عَن الذُّنُوب وَأَن یَتُوب إِلَى الله تَوْبَة نصُوحًا .....

الأنس الجلیل بتاریخ القدس والخلیل،ج1،ص140 ط مکتبة دندیس

مستحب است کسی که قصد زیارت ابراهیم خلیل علیه الصلاة والسلام را می کند از گناهان بِبُرد و به درگاه خداوند توبه ی نصوح کند .....

وی در مورد آداب زیارت قبور انبیاء الهی همچون حضرت ابراهیم و اهل آنان نکاتی را بیان می کند که هرگاه شیعیان این نکات را در مستحبات زیارات ذکر می کنند و به جای می آورند از سوی نواصب و وهابیون متهم به شرک و کفر می شوند ! به عنوان نمونه وی می نویسد :

ثمَّ یَقُول بِسم الله اللَّهُمَّ صل على مُحَمَّد وَافْتَحْ لی أَبْوَاب رحمتک ثمَّ یُصَلِّی رَکْعَتَیْنِ تَحِیَّة الْمَسْجِد ثمَّ یقْصد قبر سیدنَا إِبْرَاهِیم الْخَلِیل عَلَیْهِ السَّلَام فیقف عل بَاب حجرته مطرقاً رَأسه .....

الأنس الجلیل بتاریخ القدس والخلیل،ج1،ص140و141 ط مکتبة دندیس

سپس می گوید " بِسم الله اللَّهُمَّ صل على مُحَمَّد وَافْتَحْ لی أَبْوَاب رحمتک " سپس دو رکعت نماز تحیت مسجد می خواند و سپس قصد قبر سیدنا ابراهیم خلیل می کند و بر باب حجره اش در حالی که سرش را پایین افکنده می ایستد .....

ثمَّ یَقُول صلوَات الله الْبر الرَّحِیم وَالْمَلَائِکَة المقربین والأنبیاء وَالْمُرْسلِینَ وَالصدیقین وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِینَ من أهل السَّمَاوَات وَأهل الأرضیین عَلَیْک یَا أَبَا الْأَنْبِیَاء یا خلیل الله .....

الأنس الجلیل بتاریخ القدس والخلیل،ج1،ص141 ط مکتبة دندیس

سپس می گوید : صلوَات الله الْبر الرَّحِیم وَالْمَلَائِکَة المقربین والأنبیاء وَالْمُرْسلِینَ وَالصدیقین وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِینَ من أهل السَّمَاوَات وَأهل الأرضیین عَلَیْک یَا أَبَا الْأَنْبِیَاء یا خلیل الله .....

(به دو عبارت " یا ابا الانبیاء " و " یا خلیل الله " که مستقیما خود حضرت ابراهیم صدا زده می شود دقت کنید)

همچنین در ادامه اعمال مشابه و اقوال مشابهی را برای قبور برخی دیگر از انبیاء و همسرانشان ذکر می کند که می توانید آن ها را در اسکن صفحات کتاب مشاهده کنید.

و در پایان می نویسد :

ثمَّ یقْصد شباک سیدنَا إِبْرَاهِیم الْخَلِیل عَلَیْهِ الصَّلَاة وَالسَّلَام الَّذِی تجاه قبر یَعْقُوب وَیقف بِالقرَب مِنْهُ وَیسلم وَیَدْعُو الله بِمَا شَاءَ فَإِن الدُّعَاء هُنَاکَ مستجاب ثمَّ یتَوَجَّه إِلَى الله تعال بِجَمِیعِ أنبیائه خُصُوصا بِسَیِّد الْأَوَّلین والآخرین ثم یمسح وَجهه ویمضی مَسْرُورا مَقْبُولًا إِن شَاءَ الله تَعَالَى.

الأنس الجلیل بتاریخ القدس والخلیل،ج1،ص142 ط مکتبة دندیس

سپس قصد پنجره (ضریح) سیدنا ابراهیم خلیل علیه الصلاة والسلام که رو به روی قبر یعقوب است می کند و نزدیک آن می ایستد و سلام می دهد و خداوند را برای آن چه که بخواهد می خواند که دعا در آن جا مستجاب است و سپس به واسطه ی جمیع انبیاء به خداوند توجه می کند خصوصا به سید اولین و آخرین و سپس صورتش را مسح می کند (به صورتش دست می کشد) و ان شاء الله مسرور و مقبول می رود.

جایگاه ابو الیمن علیمی حنبلی در نزد مخالفین شیعه :

عبد الرحمن بن محمد بن عبد الرحمن العلیمی، أبو الیمن، مجیر الدین : مؤرخ، باحث، مفسر، قاضی قضاة بیت المقدس. ومولده ووفاته فیها. نسبته إلى علی بن علیم المقدسی. له تصانیف، منها "فتح الرحمن فی تفسیر القرآن" مخطوط فی شستربتی، (3160) مجلدان.

معجم المؤلفین،ج1،ص276 ط مؤسسة نویهض الثقافیة

عبد الرحمن بن محمد بن عبد الرحمن العلیمی الحنبلی، أبو الیمن، مجیر الدین : مؤرخ باحث. من أهل القدس. نسبته إلى علی بن علیم المقدسی. کان قاضی قضاة القدس، ومولده ووفاته فیها. له (الأنس الجلیل فی تاریخ القدس والخلیل - ط) مجلدان، و (المنهج الأحمد فی تراجم أصحاب الإمام أحمد - خ) و (فتح الرحمن فی تفسیر القرآن - خ) فی شستربتی (3160) مجلدان.

الاعلام للزرکلی،ج3،ص331 ط دار العلم للملایین

آیا وهابیون این عالم حنبلی را اهل بدعت خواهند خواند ؟!

اسکن کتاب با توضیحات فارسی

http://s3.picofile.com/file/8210250792/0001.png

http://s3.picofile.com/file/8210250926/0002.jpg

رونوشت :

ندای سنت | پایگاه رسمی حوزه علمیه دارالعلوم زنگیان سراوان

اسلام تکس | بانک مقالات اسلامی و پاسخ به شبهات

کتابخانه عقیده

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۱۳
فرشید شرفی | Farshid Sharafi

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
Flag Counter