ناصر بن عبد الکریم العقل (محقق سرشناس سَلَفی - وهابی) : سَلَف صالح صحبت کردن به زبان های غیر عربی را نشانه ی نفاق می دانستند!
ناصر بن عبد الکریم العقل (محقق سرشناس سَلَفی - وهابی) : سَلَف صالح صحبت کردن به زبان های غیر عربی را نشانه ی نفاق می دانستند!
در شرایطی که دین مبین اسلام با تعصبات قومی و نژادی به شدت مبارزه کرده و وجود نژاد ها و زبان های مختلف را از نشانه های خداوند می داند، برخی از بزرگان مخالفین شیعه راه جاهلیت را در پیش گرفته و ضمن مخالفت با قرآن و سنت قطعیه ی پیامبر (ص) به تحقیر نژادها و زبان های غیر عربی پرداخته اند.
ناصر بن عبد الکریم العقل (محقق برجسته ی سَلَفی - وهابی) در مقدمه ی کتاب «اقتضاء الصراط المستقیم» می نویسد :
أما التکلم بغیر العربیة لغیر ضرورة، فإن السلف کانوا یکرهونه أشد الکراهیة، وینهون عنه، ولهم فی ذلک أقوال معروفة سرد المؤلف الکثیر منها.
وکانوا یرون أن العربیة من مستلزمات الدین، وغیرها شعار النفاق، لذلک لما فتحوا الأمصار، سارعوا إلى تعلیم أهلها العربیة حتى سرت سریان النور فی الظلام، رغم صعوبة ذلک ومشقته.
ابن تیمیه الحرانی الحنبلی، ابوالعباس أحمد عبد الحلیم (المتوفی 728 هـ)، اقتضاء الصراط المستقیم مخالفة أصحاب الجحیم، ج1، ص 61، تحقیق: ناصر بن عبد الکریم العقل، دار النشر: دار إشبیلیا، الطبعة: الثانیة،1419 هـ - 1998 م.
اما در مورد صحبت کردن به زبان غیر عربی در حالت غیر ضرورت، سَلَف به شدت آن را مکروه دانسته اند و از آن نهی می کرده اند و در این مورد سخنانی شناخته شده دارند که مؤلف (ابن تیمیة) آن ها را نقل کرده است.
سَلَف بر این اعتقاد بودند که زبان عربی از مستلزمات دین است و غیر آن نشانه ی نفاق است و به همین دلیل زمانی که سرزمین ها را فتح می کردند به سرعت سراغ آموزش زبان عربی به اهل آن سرزمین ها می رفتند تا جایی که بر خلاف سختی و مشقتش مانند نور در ظلمات جاری گشت.