استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری در مورد بحث و مشاجره ی مقلدین در مورد شعائر اختلافی عزاداری
استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری در مورد بحث و مشاجره ی مقلدین در مورد شعائر اختلافی عزاداری
متاسفانه در سال های اخیر هر زمان که به ماه محرم نزدیک می شویم، عده ای دانسته یا نادانسته در پازل دشمنان وجودی تشیع و مکتب اهل بیت علیهم السلام بازی کرده و دو قطبی هایی همچون (مسجد/حسینیه)،(تطبیر/اهدای خون)،(مداحی و سینه زنی/سخنرانی و مطالعه)،(اطعام عزاداران/کمک به فقراء)،(سفر زیارتی اربعین/کمک به نیازمندان) و مانند آن را به راه می اندازند و آن قدر به این دو قطبی ها دامن می زنند که موجب به وجود آمدن اختلاف در بین پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام می شوند.
بدیهی است که سلایق و علائق و دیدگاه های پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام در تمامی سطوح از انسان های عادی تا افراد محقق و اندیشمند و فقیه و مرجع تقلید متفاوت است و در این بین آن چیزی که بایستی محل رجوع قرار گیرد و بدان عمل شود، نظر مرجع تقلید می باشد چرا که اساسا در چنین مسائلی که جنبه ی فقهی به خود می گیرد تنها نظر مرجع تقلید است که می تواند محل رجوع قرار گیرد.
بنابراین درخواست ما از تمامی کسانی که با سلائق مختلف در فضای مجازی بحث هایی ایجابی یا سلبی در مورد مسائل مرتبط با شعائر حسینی مطرح می سازد آن است که به جای صدور فتوا از جانب خود و یا تحمیل نظر شخصی خود و یا حتی تحمیل نظر مرجع تقلید خویش بر پیروان سایر مراجع و فقهاء، هرکسی را به نظر مرجع تقلید خویش ارجاع دهند و از طرح مسائل اختلافی جدا خودداری کنند که نتیجه ی آن تنها ایجاد اختلاف و شقاق در بین شیعیان می باشد و بدیهی است که حفظ وحدت شیعیان مقدم بر حفظ وحدت شیعیان و پیروان سایر مذاهب و ادیان می باشد و قطعا هر آن کس که دانسته و نادانسته اقدامی در جهت ایجاد تفرقه در صفوف شیعی صورت دهد، به این مکتب خیانت کرده است.
در همین راستا مدتی پیش یکی از دوستان و طلاب فاضل اهل لبنان از دفتر مقام معظم رهبری حفظه الله در مورد چنین موضوعات اختلافی استفتاء کرده و نتیجه ی آن را برای بنده ارسال کردند و بنده متن اصلی استفتاء و پاسخ را در اینجا نقل می کنم.باشد که افراد کوته فکر و یا غافل متنبه گردند و دست از تحریک نقاط حساس در جامعه ی شیعی برداشته و به جای آن به دفاع از مکتب اهل بیت و رد شبهات دشمنان بپردازند.
متن استفتاء
السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
أما بعد ... فأن سؤالنا کما یلی : سماحة الولی الفقیه فی وسط هذه المشاحنات وما تردد حول الأخذ والرد سلبا أو ایجابا فی موضوع التطبیر وما یحصل على وسائل التواصل الاجتماعی کالفیسبوک والنقاش ولسنا أهلا للإختصاص هل یجوز لنا المشارکة سلبا أو إیجابا بهذا الکلام والجدل الذی یحصل. أفیدونا مأجورین مشکورین ...
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
اما بعد ... سوالمان چنین است که در ادامه می آید : جناب ولی فقیه، در بین این مشاجرات و آن چه که در مورد تایید یا رد مساله ی تطبیر (قمه زنی) مطرح می گردد و بحث هایی که در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک رخ می دهد و ما متخصص نیستیم،آیا برای ما جایز است که چه به صورت سلبی و چه به صورت ایجابی با چنین روشی در بحث و جدلی که صورت می گیرد شرکت کنیم؟ ما را منتفع سازید با تشکر ...
پاسخ
لا یجوز الخوض فی هذه المسائل إذا ترتب علیها مفسدة الشقاق والخلاف بین المؤمنین.
وارد شدن در این مسائل در صورتی که موجب بروز مفسده ی شقاق و اختلاف در بین مؤمنان گردد جایز نمی باشد.
بنابراین درخواست ما از تمامی دلسوزان آن است که هرکسی را در موضوعات اختلافی به مرجع تقلید خود ارجاع داده و از مباحثی که نه تنها خدمتی به مکتب نمی کند، بلکه موجب تحریک احساسات می گردد خودداری کنند.