کشتن و اعدام مرتد در آیین زرتشتی بر اساس متن «روایت پهلوی» (از متون زرتشتی مشهور)
کشتن و اعدام مرتد در آیین زرتشتی بر اساس متن «روایت پهلوی» (از متون زرتشتی مشهور)
یکی از اشکالاتی که در بسیاری از مواقع باستان گرایان افراطی و زرتشتی ها علیه دین مبین اسلام مطرح می سازند ، وجود قوانین ارتداد در آیین اسلام می باشد.
ما در این مبحث قصد توضیح چگونگی و فلسفه و جزئیات احکام و قوانین ارتداد در دین اسلام را نداریم که البته بسیاری از موارد مربوط به آن به شکل نادرست برای مردم و حتی مسلمانان تبیین شده است بلکه هدف اصلی ما در این مطلب ، اثبات وجود مجازات اعدام و قتل برای مرتد در آیین زرتشتی می باشد.
در متن زرتشتی و مشهور « روایت پهلوی» می خوانیم :
کسی که از دینی که بدان مقر است ، به دین دیگر رود ، مرگ ارزان (= شایسته ی مرگ) است ، زیرا دین بهدینی را همی رها بکند تا دین بدتر همی گیرد.به سبب گرفتن دین بدتر ، مرگ ارزان همی شوند. چه آن دینی است که از راه ارث بدو رسیده است ، پس خود بدان گناهکار نیست ، و امروز که یکی دیگر گیرد ، بدان گناهکار باشد.و از مرگ ارزانان کسی که به دین بهدینان آید ، فورا رستگار شود.
.
.
.
و برای بددین این بزرگ ترین ثواب است اگر از دین بد دینی به بهدین آید .....
روایت پهلوی (متن فارسی میانه - پهلوی ساسانی) ، ص 4 ، مترجم : مهشید میرفخرایی، ناشر : مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، نوبت چاپ : چاپ اول، سال چاپ : 1367 خورشیدی.
ملاحظه می فرمایید که آیین زرتشتی برترین دین دانسته شده است که اگر کسی آن را رها کرده و دین دیگری را انتخاب کند مجازاتش اعدام است و تنها در صورتی از این اعدام رهایی می یابد که به آیین زرتشتی بازگردد.
نکته ی عجیب آن است که در این متن به این مساله اشاره شده است که دینی که فرد از ابتدا بر آن است و به او به ارث رسیده است بدان گناهکار نیست ! (چه آن دینی است که از راه ارث بدو رسیده است ، پس خود بدان گناهکار نیست ، و امروز که یکی دیگر گیرد ، بدان گناهکار باشد.) این دقیقا بر خلاف عقلانیت می باشد و به همین دلیل است که در آیات قرآن کریم ما دقیقا خلاف آن را می بینیم و سفارش شده است تا دین و مذهب ارثی کنار گذاشته شود و فرد با تحقیق و عقلانیت و تدبر دین خودش را انتخاب کند. (تقلید در مسائل عقیدتی در مکتب اهل بیت علیهم السلام جایز نیست)
خداوند می فرماید :
أَفَلَمْ یَدَّبَّرُوا الْقَوْلَ أَمْ جَاءَهُمْ مَا لَمْ یَأْتِ آبَاءَهُمُ الْأَوَّلِینَ (مؤمنون / 68)
آیا در این سخن ( خدا و قرآن بزرگ ) فکر و اندیشه نمی کنند ( تا حقانیت آن را درک کنند ) یا آنکه کتاب و رسول تنها بر اینان آمده و بر پدران پیشین آنها نیامده؟