خوف و اختفاء امام زمان از دشمنان ؛ نقص و عیب یا سنت الهی ؟ (قرطبی عالم و مفسر بزرگ اهل سنت پاسخ می دهد)
خوف و اختفاء امام زمان از دشمنان ؛ نقص و عیب یا سنت الهی ؟ (قرطبی عالم و مفسر بزرگ اهل سنت پاسخ می دهد)
نواصب و دشمنان اهل بیت – علیهم السلام – همواره به عقیده ی حقه ی مهدویت اشکال می گرفته اند و از آن جایی که پاسخ علمی و محکمی در نقد اعتقاد شیعه در باب مهدویت نداشته اند، به خصوص در سال های اخیر رو به اهانت و تمسخر آورده اند تا شاید بتوانند جلوی گستش این عقیده ی نجات بخش و الهی را بگیرند.یکی از شبهات سست نواصب در این زمینه آن است که بر شیعیان اشکال می گیرند که امام زمان شما از دشمنانش می ترسد و از ترس آنان ظهور نمی کند و شما شیعیان یکی از عوامل تاخیر در ظهور امام زمان را بیمناکی ایشان بر جانش می دانید.ای شیعیان ! امام زمان شما ترسو است ! (العیاذ بالله) چگونه چنین فردی می تواند نیاز ها و حاجات شما را بر آورده سازد در حالی که خود بر جانش بیمناک است ؟
این شبهه ی سست که طرح آن در حقیقت نشان از تهریج و درماندگی نواصب – لعنة الله علیهم اجمعین – دارد ، پاسخ های متعددی داشته و بسیاری از علماء نیز به طور مفصل آن را پاسخ داده اند و ما در این مطلب قصد داریم تا پاسخی محکم آن هم از زبان قرطبی مفسر و عالم مشهور اهل سنت ارائه کنیم.
وَهَذِهِ الْآیَةُ تَرُدُّ عَلَى مَنْ قَالَ: إِنَّهُ لَا یُخَافُ، وَالْخَوْفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ سُنَّةُ اللَّهِ فِی أَنْبِیَائِهِ وَأَوْلِیَائِهِ مَعَ مَعْرِفَتِهِمْ بِهِ وَثِقَتِهِمْ.
تفسیر القرطبی،ج11،ص202 ط دار الکتب المصریة
{ قرطبی می گوید } و این آیه به کسانی که می گویند او (پیامبران الهی و از جمله حضرت موسی) نمی ترسد پاسخ می دهد و ترسیدن از دشمنان سنت خداوند در انبیاء و اولیائش می باشد با وجود این که آنان خداوند را می شناسند و به او اعتماد دارند.
با این حساب یکی از پاسخ های محکم به این ادعای نواصب که قرطبی آن را مطرح کرده و ریشه ی قرآنی هم دارد (آیه ی 45 سوره ی طه) این است که ترس از دشمنان یکی از سنت های خداوند در بین پیامبران و اولیاء الهی است و نواصب با این ادعای خود در حقیقت سنت الهی را مورد تمسخر و اهانت قرار داده اند !
السلام علیک یا ابا صالح المهدی
رونوشت :
ندای سنت | پایگاه رسمی حوزه علمیه دارالعلوم زنگیان سراوان
اسلام تکس | بانک مقالات اسلامی و پاسخ به شبهات
کتابخانه عقیده
ببخشید علامه مجلسی کتابی دارد به نام مرآة العقول که در بررسی روایات کافی نوشته است..
آیا درباره کتابهای دیگر هم مثل {تهذیب الاحکام - امامی شیخ صدوق - الإستبصار و ..} کتابی نوشته هست برای تصحیح و تضعیف روایات؟؟؟؟؟؟
اگر هست لطفا اسم کتابها رو نام ببرید.. ممنون