ابن نجیم حنفی (عالم مشهور اهل سنت): صحابه از گناه و معاصی معصومند!
ابن نجیم حنفی (عالم مشهور اهل سنت): صحابه از گناه و معاصی معصومند!
پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام همواره با استناد به عقل و آیاتی از قرآن کریم و روایاتی معتبر که برخی از آنها از روایات مشترک شیعه و اهل سنت نیز به شمار میرود به اثبات عصمت اهل بیت علیهم السلام پرداختهاند و به انتقادات و اشکالات مخالفان شیعه نیز در این زمینه پاسخ دادهاند.
در عین حال مخالفان شیعه - که قائل به عدالت تمامی صحابه هستند - همواره مدعی میشوند که ما قائل به «عصمت» صحابه نیستیم و با چنین توجیهی در بسیاری از بحثهای علمی سعی در توجیه خطاها و رفتارهای غیر قابل پذیرش برخی از صحابه برمیآیند.
ادعای «عدم عصمت صحابه» از یک سو و «انتقاد از اعتقاد شیعیان به عصمت ائمه اهل بیت علیهم السلام» از سوی دیگر در حالی از طرف مخالفان شیعه مطرح میشود که با بررسی دقیق سخنان بزرگان اهل سنت در مییابیم که در طول تاریخ تا به امروز همواره برخی از علما و بزرگان اهل سنت هم جواز عصمت برای غیر انبیاء را صادر کردهاند و هم خودشان به عصمت صحابه اعتقاد داشتهاند!
ابن نجیم حنفی (فقیه حنفی مذهب - متوفای 970 هـ) پس از آن که سخن یکی از فقهای حنفی مذهب مبنی بر عدم عصمت صحابه از صغائر و کبائر را نقل میکند، چنین مینویسد:
وَالْمَنْقُولُ فِی الْأُصُولِ أَنَّ الصَّحَابَةَ عُدُولٌ فَهُمْ مَحْفُوظُونَ مِنْ الْمَعَاصِی ...
ابن نجیم المصری الحنفی ، زین الدین ابن نجیم بن ابراهیم بن محمد (المتوفى970هـ)، البحر الرائق شرح کنز الدقائق، ج1، ص80، الناشر: دار الکتب العلمیة، الطبعة: الأولى، 1418 هـ - 1997 م.
در کتابهای اصول چنین آمده است که صحابه عادل هستند، بنابراین صحابه از گناهان محفوظند...
ملاحظه میفرمایید که این فقیه حنفی مذهب وقوع صحابه در هر نوع معصیتی را از اساس نفی میکند و این خود درجهای از درجات عصمت است.
خودش در سطر قبل گفته که این از وجه حسن ظنه وگرنه از گناه کبیر و صغیر معصوم نیستند