اعتراف شمس الدین ذهبی به دشمنی برخی از صحابه و بسیاری از تابعین و علمای مخالفین شیعه با امیرالمومنین علیه السلام
اعتراف شمس الدین ذهبی به دشمنی برخی از صحابه و بسیاری از تابعین و علمای مخالفین شیعه با امیرالمومنین علیه السلام
شمس الدین ذهبی - عالم سرشناس مخالفین شیعه - می نویسد:
وَخَلَفَ مُعَاوِیَةَ خَلْقٌ کَثِیْرٌ یُحِبُّوْنَهُ وَیَتَغَالُوْنَ فِیْهِ، وَیُفَضِّلُوْنَهُ، إِمَّا قَدْ مَلَکَهُم بِالکَرَمِ وَالحِلْمِ وَالعَطَاءِ، وَإِمَّا قَدْ وُلِدُوا فِی الشَّامِ عَلَى حُبِّهِ، وَتَرَبَّى أَوْلاَدُهُمْ عَلَى ذَلِکَ.
وَفِیْهِمْ جَمَاعَةٌ یَسِیْرَةٌ مِنَ الصَّحَابَةِ، وَعَدَدٌ کَثِیْرٌ مِنَ التَّابِعِیْنَ وَالفُضَلاَءِ، وَحَارَبُوا مَعَهُ أَهْلَ العِرَاقِ، وَنَشَؤُوا عَلَى النَّصْبِ - نَعُوْذُ بِاللهِ مِنَ الهَوَى -.
الذهبی الشافعی، شمس الدین ابوعبد الله محمد بن أحمد بن عثمان (المتوفى 748 هـ)، سیر أعلام النبلاء،ج3، ص128، تحقیق: شعیب الأرنؤوط، محمد نعیم العرقسوسی، ناشر: مؤسسة الرسالة - بیروت، الطبعة: التاسعة، 1413هـ .
معاویه افراد زیادی را بر جای گذاشت که او را دوست داشتند و در مورد او غلو می کردند و وی را برتری می دادند.آنان افرادی بودند که یا معاویه آنان را از کرم و حلم و بخشش و کمک خود بهره مند ساخته بود و یا در شام با دوستی و حب وی به دنیا آمده بودند و فرزندانشان اینگونه تربیت شده بودند.
در میان این افراد گروهی اندک از صحابه و تعداد زیادی از تابعین و فضلاء وجود داشتند و در کنار معاویه با اهل عراق جنگیدند و بر راه و روش نَصب (ناصبی گری - دشمنی با امیرالمومنین علیه السلام و بغض ایشان را در دل داشتن) رشد یافتند.از هوای نفس به خداوند پناه می بریم.